Str. Gheorghe Titeica, Nr. 173-177, Et. 1, Ap. 4, Sect 2, Bucuresti

office@target-consulting.ro

Colegiul Medicilor din Brasov gazduieste a 4-a conferinta din programul national „AVC 360° – Calatoria Pacientului”

10 / 04 / 2018 | ARCISEDU Noutati, Evenimente

Programul national multidisciplinar „AVC 360° – Calatoria Pacientului”, initiat de Asociatia Romana de Comunicare in Sanatate (ARCIS), continua seria de evenimente cu cea de-a patra conferinta care va avea loc la Brasov, pe 11 iulie.

Tema  „AVC – de la educatia pacientului la managementul multidisciplinar” va reuni la Colegiul Medicilor din Brasov, incepand cu ora 14:00, medici si specialisti din domeniile implicate in ingrijirea pacientilor cu accident vascular cerebral. La eveniment este asteptata participarea medicilor din specialitatile Medicina de familie, Medicina de urgenta, Medicina interna, ATI, Neurologie, Neurochirurgie, Medicina fizica si de reabilitare, Geriatrie, Psihiatrie, Medicina muncii, Cardiologie, Diabetologie, Imagistica, Medicina de laborator.

“Cat de importanta este educatia populatiei in prevenirea AVC si cum ar trebui facuta? Care sunt cauzele cele mai frecvente si de ce a scazut varsta la care o persoana poate suferi un AVC? Care sunt punctele forte ale tratamentului actual pentru pacientul care a suferit un stroke? Cat de bine colaboram inter – si multidisciplinar pentru recuperarea cat mai rapida si completa a pacientilor cu AVC? Ce se intampla cu pacientul dupa ce a parasit cabinetul nostru? Cand si unde incepe reabilitarea lui si cat ar trebui sa tina? Care sunt particularitatile de interventie in regiunea Brasovului? Ce resurse de suport terapeutic si social gasim la nivelul judetului nostru pentru acesti pacienti? Acesta sunt doar cateva dintre intrebarile la care vom incerca sa dam un raspuns, printr-un dialog activ cu speakerii din program – nume cu rezonanta de la Universitatea Transilvania, cu experienta vasta in domeniile lor de activitate, dar si tineri medici cu formare profesionala in universitati de prestigiu din afara tarii”, precizeaza dr. Adelaida Marinescu, presedintele ARCIS.

Proiectul este sustinut de Academia de Stiinte Medicale si dezvoltat in parteneriat stiintific cu Asociatia Romana de Reabilitare Medicala, Centrul Medical Neuroaxis-Bucuresti, Societatea Romana de Geriatrie si Gerontologie, Asociatia profesionala a medicilor de familie Brasov 2008, Societatea Nationala de Medicina Familiei, Asociatia Romana de Psihologie Clinica si Hiperdia Brasov, parte a grupului AFFIDEA Romania.

Scopul conferintelor din cadrul programului „AVC 360° – Calatoria Pacientului”, care se vor desfasura pe toata durata anului 2018, in mai multe orase din tara, este acela de a crea o perspectiva globala asupra accidentului vascular cerebral si a tuturor formelor de interventie privite ca un efort comun de implicare pentru ameliorarea efectelor bolii. In plus, amploarea subiectului, gravitatea si consecintele AVC in Romania aduc laolata, in cadrul acestor intalniri, profesionisti atat din sistemul public, cat si din cel privat. Obiectivele finale includ crearea unui ghid de bune practici in comunicarea dintre specialitatile medicale si a acestora cu domeniile conexe pentru ca pacientii sa fie ghidati mai usor in sistemul medical, generarea unei harti teritoriale a serviciilor dedicate pacientului cu AVC si crearea unei campanii de preventie in randul publicului larg.

Asociatia Romana de Comunicare in Sanatate (ARCIS EDU) este o organizatie nonguvernamentala, non-profit. Sub motto-ul „Pentru vindecare. Pentru viata!” asociatia creeaza si dezvolta proiecte, programe, evenimente, cursuri etc care sa ajute si sa promoveze o mai buna colaborare si comunicare in sistemul medical si intre medici si pacienti. „AVC 360° – Calatoria Pacientului” este primul dintr-o serie de evenimente care au ca scop crearea unor campanii de informare si constientizare despre diverse patologii, modalitati corecte de diagnostic, despre mituri de specialitate si alte aspecte din domeniul medical.